“Δεν προκάλεσαν οι έρευνες τους σεισμούς”

“Δεν προκάλεσαν οι έρευνες τους σεισμούς” 

 

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως οι έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης, δεν σχετίζονται με την πρόκληση σεισμών, έδωσε σήμερα από τα Χανιά ο ευρωβουλευτής και πρώην διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Σεισμών Μηνάς Σταυρακάκης, μιλώντας στην διημερίδα για τις φυσικές καταστροφές και τα Μέσα Ενημέρωσης που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου.

Τόνισε πως πάνω στο νησί δεν υπάρχουν μεγάλα ενεργά ρήγματα και γι’αυτό δεν προκαλούνται μεγάλοι σεισμοί, σε αντίθεση με τις υποθαλάσσιες περιοχές γύρω απο την Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες, τόνισε πως δεν έχουν κάποια σχέση με την πρόκληση σεισμών και μάλιστα επεσήμανε πως στους ιστορικούς χρόνους είχαν συμβεί πολύ πιό ισχυροί σεισμοί από ό,τι τα τελευταία χρόνια.

Πάντως ο κ.Σταυρακάκης αναφερόμενος και στην πρόσφατη σεισμική διέγερση στο νότιο Αιγαίο λόγω του ηφαιστείου της Σαντορίνης, τόνισε πως η Πολιτική Προστασία θα πρέπει να έχει υπόψιν της το ενδεχόμενο ενεργοποίησης κάποιου ηφαιστείου και έκανε ιδιαίτερο λόγο για την ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων σε περιοχές, όπως η Σαντορίνη ή η Νίσυρος.

 

Πηγή: flashnews.gr 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ