405 προσλήψεις γιατρών

405 προσλήψεις γιατρών

Στην πρόσληψη 405 επικουρικών γιατρών προχωρεί το υπουργείο Υγείας. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις σε διάφορες μονάδες του ΕΣΥ.

Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας. Η υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων από τους ενδιαφερoμένους θα πραγματοποιηθεί έως τις 23 Μαΐου, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα ακολουθήσει απόφαση για ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των νοσηλευτικών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδας.

Στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας τηρούνται ηλεκτρονικά δύο κατάλογοι εγγραφής επικουρικών ιατρών. Σε αυτούς εγγράφονται, κατά ειδικότητα και κατόπιν αιτήσεώς τους, γιατροί που απέκτησαν ιατρική ειδικότητα κατά την τελευταία επταετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ο πρώτος κατάλογος αφορά μονάδες του ΕΣΥ οι οποίες βρίσκονται σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές και χαρακτηρίζονται ως άγονες. Οι θέσεις που «ανοίγουν» στον συγκεκριμένο κατάλογο είναι συνολικά 145 και αφορούν πλήθος ιατρικών ειδικοτήτων.

Ο δεύτερος κατάλογος αφορά τα νοσοκομεία πρώτης ζώνης και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της δεύτερης ζώνης, τα οποία εξαιρούνται από τον πρώτο κατάλογο, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Οι θέσεις που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση είναι 244 για τα νοσοκομεία, 15 για το ΕΚΑΒ και μία για το Κέντρο Δηλητηριάσεων.Ο γιατρός που θα επιλεγεί στο Κέντρο Δηλητηριάσεων θα είναι παιδίατρος ή παθολόγος ή γενικός γιατρός ή γιατρός άλλης ειδικότητας.

Στο ΕΚΑΒ θα απορροφηθούν έξι γιατροί για την κεντρική υπηρεσία, δύο για το Ηράκλειο και από ένας για τη Χαλκίδα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λαμία. Θα επιλεγούν αναισθησιολόγοι, γενικοί γιατροί, καρδιολόγοι, ορθοπαιδικοί, παθολόγοι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, καθώς και γιατροί με πτυχίο επάρκειας στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική, ανεξάρτητα από ειδικότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί θα υποβάλουν συμπληρωματική αίτηση με δύο επιλογές. Οι γιατροί που θα επιλεγούν, θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση με τον διοικητή του νοσοκομείου στο οποίο θα υπηρετήσουν.

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ