Το μεγάλο παράπονο του Μίκη

Το μεγάλο παράπονο του Μίκη

Της ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

 

«Θα φύγω γεμάτος με μια θάλασσα μουσικής που έχω μέσα μου και που τη θυσίασα χωρίς να μπορέσω να πραγματοποιήσω ούτε το 10% των οραμάτων μου για το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας…», εξομολογείται ο Μίκης Θεοδωράκης στη Realnews, σε μια κατάθεση ψυχής, ενώ τα μάτια του θρηνούν τη θλιβερή πραγματικότητα ενός κόσμου που δεν έχει όραμα και ελπίδα και εξυμνούν την ανατολή ενός άλλου, γεμάτου όνειρα.

Η θρυλική ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγαλύτερου εν ζωή μύθου της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, του πιο διάσημου και ανυπότακτου Ελληνα, που στις παρτιτούρες του ταξίδεψε την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, μεταφέρεται από τις 10 Μαΐου στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Badminton. Η παράσταση είναι ένα γεγονός που οφείλεται στη μακρόχρονη σχέση του παραγωγού Μιχάλη Αδάμ με τον συνθέτη και προέκυψε ύστερα από πολλές συναντήσεις του ίδιου και του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη με τον κορυφαίο δημιουργό.

Μια μουσική παράσταση με τον τίτλο «Ποιος τη ζωή μου…», μέσα από την οποία το θεατρόφιλο κοινό θα παρακολουθήσει την πορεία αυτού του δημιουργού, του διανοούμενου, του πατριώτη αλλά και ειρηνιστή, που με όπλο τη μουσική του τραγούδησε στην οικουμένη τα δίκαια της Ρωμιοσύνης.

«Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;» Οι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου είναι καθαρά αντιπροσωπευτικοί για τον ίδιο.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ