• Χειροπέδες σε υπάλληλο του ΙΚΑ

  12:01 μμ, Τετάρτη 01 Μάι 2013 12:01 μμ, Τετάρτη 01 Μάι 2013

  Χειροπέδες σε υπάλληλο του ΙΚΑ

  Ένας 47χρονος υπάλληλος, υποκαταστήματος ΙΚΑ σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, συνελήφθη για υπεξαίρεση.

  Το ποσό που αφαίρεσε από την Υπηρεσία του υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ. Ο υπάλληλος, ως ταμίας του υποκαταστήματος, κατήγγειλε ψευδώς στις Αρχές κλοπή και ληστεία σε βάρος του σε διάστημα ενός έτους.

  Συνελήφθη, έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (30-04-2013), 47χρονος ημεδαπός - υπάλληλος υποκαταστήματος ΙΚΑ σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Υπεξαίρεση στην Υπηρεσία» και «Ψευδή ανώμοτι κατάθεση».

  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, ο προαναφερόμενος κατήγγειλε στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ότι άγνωστος δράστης, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του από το ταμείο του υποκαταστήματος ΙΚΑ στο οποίο εργάζεται, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ.

  Επιπροσθέτως, ο 47χρονος τον Απρίλιο του 2012, κατήγγειλε την σε βάρος του ληστεία κατά τη διάρκεια της εργασίας του και συγκεκριμένα ανέφερε ότι άγνωστος δράστης με απειλή όπλου αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

  Από την ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 47χρονος υπάλληλος κατήγγειλε ψευδώς στις Αρχές τις σε βάρος του κλοπή και ληστεία, προκειμένου να «δικαιολογήσει» την αφαίρεση των χρημάτων που ο ίδιος πραγματοποίησε, οπότε και συνελήφθη.

  Σε νομότυπη έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του συλληφθέντα στην περιοχή του Φοίνικα, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε καθώς και στην κατοχή του 47χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 20.600 ευρώ.

  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα