Διευκρινίσεις για τους συμβασιούχους

Διευκρινίσεις για τους συμβασιούχους 

“Δεν αφορά την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων για απολυμένους εργαζόμενους, το σχέδιο ρύθμισης που προτίθεται να καταθέσει στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης”, διευκρινίζεται από το υπουργείο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η ρύθμιση αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή. Κι αυτό για να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές, που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια.

Σε ερώτηση του ΑΜΠΕ αν υπάρξουν αναβολές χωρίς να ευθύνεται ο εργαζόμενος, επισημάνθηκε ότι «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».

Πάντως, το ζήτημα θα πρέπει να έχει διευκρινιστεί πλήρως μέχρι το βράδυ που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη προκάλεσε, όπως ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα, όχι ένα σχέδιο από τον κ. Μανιτάκη, αλλά “ένα σχέδιο που έλαβε από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης”, που προέβλεπε την έξοδο χιλιάδων συμβασιούχων, κυρίως των ΟΤΑ, που έχουν επιστρέψει μετά από προσωρινές διαταγές. 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ