ΦΩΤO-“Kίνδυνος θάνατος” τα εγκαταλελειμμένα κτίρια

ΦΩΤO-“Kίνδυνος θάνατος” τα εγκαταλελειμμένα κτίρια

 

Εικόνες ντροπής παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας, καθώς τα δεκάδες εγκαταλελειμμένα κτίρια εκτός του ότι αποτελούν εστίες μόλυνσης και δυσωδίας, αποτελούν και μόνιμο κίνδυνο κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητος των κατοίκων της πόλης.

 

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού , Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου,  ̏”Παλιά Αθήνα – η Γειτονιά μας” Γιώργος Αναγνώστης, “πολλάκις έχουν παρατηρηθεί πτώσεις σοβάδων κεραμιδιών ευτυχώς χωρίς συνέπειες μέχρι τώρα . Αλλά μέχρι πότε θα βασιζόμεθα στη καλή μας τύχη για να αποφεύγουμε τις συνέπειες;”

Ο ίδιος δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα. “Από τις 17 Ιανουαρίου τριώροφο ακίνητο κατέπεσε στο οδόστρωμα επί της οδού Ελευσινίων 26 περιοχή Μεταξουργείο, έως και σήμερα ο δρόμος παραμένει κλειστός, σκορπώντας τον τρόμο και φόβο στους παροικούντες και διερχόμενους από το εναπομείναντα γκρεμισμένο κτίριο”, επισημαίνει. 

Ένα ακόμα ετοιμόρροπο κτίριο βρίσκεται στην οδό Παλαιολόγου 51 στην περιοχή Αγ. Παύλος.

“Περιμένουν πότε αυτό το διώροφο θα σωριαστεί στο οδόστρωμα. Ο δρόμος είναι κλειστός έως σήμερα” τονίζει.

“Μια έντονη βροχή διαρκείας, ισχυροί άνεμοι , ένας -ακόμα και μικρός-σεισμός, αλλά και τίποτε απ’ όλα αυτά είναι αρκετά για να στερήσουν σε κάποιον συμπολίτη μας τη ζωή ή την ακεραιότητά του”, αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Αναγνώστης υπογραμμίζει ότι το “ιστορικό κέντρο της Αθήνας  εξαθλιώνεται καθημερινά με τέτοιες εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, προσβάλλοντας τον πολιτισμό μας και μας ξεφτιλίζουν στα μάτια των περαστικών και των ξένων”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ