Ο Ιερώνυμος για τον Μητροπολίτη Χαλεπίου

Ο Ιερώνυμος για τον Μητροπολίτη Χαλεπίου

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον  Πατριάρχη Αντιοχείας, καθώς και με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου.

«Εκφράζω ολόψυχα τη συμπαράστασή μου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά στον Μακαριώτατο κ. Ιωάννη, ο οποίος λίγο μόλις καιρό μετά την εκλογή του στο θρόνο του παλαίφατου Πατριαρχείου, δοκιμάζεται σκληρά.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιερώνυμος.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωσή του:

«Εκφράζω ολόψυχα τη συμπαράστασή μου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά στον Μακαριώτατο κ. Ιωάννη, ο οποίος λίγο μόλις καιρό μετά την εκλογή του στο θρόνο του παλαίφατου Πατριαρχείου, δοκιμάζεται σκληρά.

Εύχομαι και προσεύχομαι αυτή η δραματική περιπέτεια, με τη βοήθεια του Θεού, να τελειώσει σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για κληρικό που με την παρουσία και το έργο του τιμά την Εκκλησία.

Και ας γνωρίζουν όλοι ότι οι διάκονοι της Εκκλησίας λειτουργούν πάντα ως πρεσβευτές και αγγελιοφόροι της ειρήνης, ιδιαίτερα στις εύφλεκτες ζώνες του πλανήτη μας, και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους».

Πηγή: agioritikovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ