Ιωάννινα: Στη δικαιοσύνη η υπόθεση υπεξαίρεσης

Ιωάννινα: Στη δικαιοσύνη η υπόθεση υπεξαίρεσης

 

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών, με απόφαση του δημάρχου, Φίλιππα Φίλιου, ο οποίος μετά τον εσωτερικό έλεγχο διαπίστωσε έλλειμμα 1.039.000 ευρώ, στο ταμείο του Δήμου. Παράλληλα ο δήμαρχος, κατέθεσε το πρωί στην Εισαγγελία, μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την υπεξαίρεση που διαπιστώθηκε, από το ταμείο του Δήμου.

Η έκθεση που παραδόθηκε στον δήμαρχο, από την υπηρεσιακή επιτροπή, το απόγευμα της Παρασκευής, διαβιβάστηκε σήμερα σε όλα τα ελεγκτικά όργανα και τα αρμόδια υπουργεία.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου για το θέμα πριν από 2 ημέρες, ο δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε, ότι κλειδί από το χρηματοκιβώτιο όπου φυλάγονται τα χρήματα σε ρευστό, υπάρχει μόνο ένα και βρίσκεται στα χέρια του ταμία. Μεταξύ άλλων στη δήλωσή του προς του δημοσιογράφους ο κ. Φίλιος είχε αναφέρει:

«Οι πρώτες ενδείξεις, για την ύπαρξη προβλήματος, έρχονται λίγο πριν τις γιορτές της πόλης, όταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών διαπιστώνει μεγάλες ασυμφωνίες στοιχείων στο κλείσιμο ταμείου. Από την υπηρεσία, αποδίδονται στην αλλαγή του πληροφοριακού προγράμματος. Επρόκειτο άλλωστε, για ζητήματα που τα είχαν εντοπίσει και στο παρελθόν και επιλύονταν. Η Δημοτική Αρχή κινητοποιήθηκε άμεσα. Ζητήθηκε η συνδρομή των εταιριών που είχαν εγκαταστήσει τα προγράμματα. Έγινε πλήρης κι εξονυχιστικός έλεγχος στα στοιχεία που ήταν περασμένα. Το καινούριο πρόγραμμα δεν παρουσίασε κανένα λάθος, τουναντίον αν λειτουργούσε από την αρχή της χρονιάς, καθώς παρέχει αυτόματο διπλογραφικό σύστημα, θα είχε εντοπιστεί το πρόβλημα πολύ νωρίτερα. Ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο δύο φορές. Κινούμενοι στην κατεύθυνση να διαφωτιστεί πλήρως η υπόθεση αυτή, ορίσαμε ορκωτούς, ζητήθηκε η συνδρομή από τον επί σειρά ετών εξωτερικό λογιστή που χρησιμοποιούσε ο Δήμος, όπως και του προηγούμενου ταμία που είχε συνταξιοδοτηθεί και αλλεπάλληλες συσκέψεις υπηρεσιακών και πολιτικών στελεχών. Δηλαδή μία διαρκής κινητικότητα έρευνας και ανταλλαγής απόψεων, από όλες τις κατευθύνσεις. Παράλληλα, ορίστηκε υπηρεσιακή επιτροπή αποτελούμενη από υπαλλήλους του Δήμου μας. Η επιτροπή αυτή ολοκλήρωσε την έκθεσή της, αυτό είναι το πρώτο επίσημο έγγραφο που παραλαμβάνουμε και συμφωνεί απόλυτα με τις διαπιστώσεις που κάνουν προφορικά όσοι ασχολούνται με τον έλεγχο και σε αυτό έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ