Κήλη: Μάστιγα στο δυτικό κόσμο για γυναίκες και άντρες

Κήλη: Μάστιγα στο δυτικό κόσμο για γυναίκες και άντρες

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει ο Αναστάσιος Ξιάρχος – Χειρουργός / Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής

 

Πάνω από 15 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της κήλης, η οποία τείνει να γίνει μάστιγα στο δυτικό και αναπτυσσόμενο κόσμο, γίνονται κάθε χρόνο παγκόσμια!

Μάλιστα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η αντιμετώπιση της κήλης είναι η συχνότερη χειρουργική επέμβαση στον τομέα της γενικής χειρουργικής παγκόσμια, με αυξητική τάση .

Δυστυχώς η κήλη τείνει να γίνει μάστιγα στο δυτικό και αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε ετήσια αύξηση 4%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην κατακόρυφη αύξηση της παχυσαρκίας και της χρόνιας δυσκοιλιότητας, καθώς και της αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης, που αποτελούν βασικούς παράγοντες πρόκλησης της πάθησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διόγκωσης του προβλήματος είναι, ότι μόνο στην Αμερική, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της, κάθε χρόνο πάνω από πέντε εκατομμύρια άτομα αναζητούν ιατρική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κήλης.

 

Η πάθηση δεν χτυπά μόνο τους άνδρες άλλα και τις γυναίκες σε αναλογία 2:1 . Το δυσοίωνο στο πρόβλημα είναι πως με το πέρασμα των χρόνων η κήλη-κυρίως λόγω παχυσαρκίας- εμφανίζεται σε νέους κάτω των 30 χρόνων.

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ