Αναβλήθηκε η δίκη Λεμούσια

Αναβλήθηκε η δίκη Λεμούσια

 

Με νέο συνήγορο στο πλευρό του εμφανίστηκε στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ανέβαλε τελικά την εκδίκαση της υπόθεσης για αύριο, λόγω παρέλευσης ωραρίου, κι έτσι ο Λεμούσιας επέστρεψε στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται τον τελευταίο 1,5 μήνα, μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα δημοτικά ταμεία. Υπενθυμίζεται ότι  για την ίδια υπόθεση  έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο Μ. Λεμούσιας κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ύψους 598.372 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 13 Ιανουαρίου 1999 έως το τέλος του 2001. Πρόκειται για χρηματικά ποσά που, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του πρώην γενικού γραμματέα και διακινήθηκαν με καταθέσεις και αναλήψεις σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ