Εκβίαζαν επιχειρηματία και ζητούσαν 200.000 ευρώ

Εκβίαζαν επιχειρηματία και ζητούσαν 200.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, δύο άντρες 68 και 49 χρόνων αντίστοιχα και μια 52χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, απάτη και σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, στις 4 Απριλίου ο επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην ανακύκλωση καλωδίων, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι στις αρχές Μαρτίου παρουσιάστηκε στο γραφείο του ο 49χρονος και ισχυρίστηκε ότι έχει τη δυνατότητα να μεσολαβήσει, ώστε να μην γίνει έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. για καταγγελία, η οποία, όπως επικαλέστηκε, υπάρχει σε βάρος του.

Στα τέλη Μαρτίου, μετά την επιμονή του 49χρονου, ο επιχειρηματίας πείστηκε για την αλήθεια των ισχυρισμών του και δέχθηκε να συναντήσει την 52χρονη και τον 68χρονο, που εμφανίστηκαν ως συνεργάτες του 49χρονου.

Σε συνάντηση που ακολούθησε, οι δύο συλληφθέντες, αφού «επιβεβαίωσαν» την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του, απαίτησαν 250.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν σε «γνωστούς» τους, υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε, ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες. Μετά από διαδοχικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, το αρχικό ποσό διαμορφώθηκε στις 200.000 ευρώ και ορίστηκε συνάντηση για την καταβολή του.

Ταυτόχρονα όμως είχε ενημερωθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που με δύο παράλληλες επιχειρήσεις συνέλαβε στην περιοχή της Πολιτείας την 52χρονη και τον 68χρονο, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ σε άλλη περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 49χρονος συνεργός τους.

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις τραπεζικών και οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία καθώς επίσης υπεύθυνες δηλώσεις οικονομικών συναλλαγών, τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές με στοιχεία διαφορετικών ατόμων.

Ακόμη βρέθηκαν, φωτοτυπίες ταυτοτήτων και σημειώσεις με χρηματικά ποσά φυσικών προσώπων και εταιρειών, δύο εκτυπώσεις αναζήτησης μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και φωτοαντίγραφο Πρόσκλησης από το Σ.Δ.Ο.Ε. για προσκόμιση Βιβλίων – Στοιχείων που αφορούσε άλλον επιχειρηματία.

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εννέα κροτίδες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή ή εμπλοκή δημοσίου υπαλλήλου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ