ΦΩΤΟ-Μαθητής ψάχνει στα σκουπίδια;

ΦΩΤΟ-Μαθητής ψάχνει στα σκουπίδια;

 

Σάλος έχει προκληθεί με τη συγκεκριμένη φωτογραφία που τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, και σύμφωνα με το prismanews.gr απεικονίζει μαθητή από το Ηράκλειο της Κρήτης, να ψάχνει για τροφή μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών.

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα εάν η φωτογραφία είναι γνήσια, ωστόσο σε περίπτωση που αυτό ισχύει, το λιγότερο που προκαλεί είναι σοκ, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην Κρήτη πάντως, η εκπαιδευτική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως αναφέρουν «το φαινόμενο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα προσφέρει γεύματα, ως συσσίτια, σε σχολικές μονάδες μοιάζει επιτακτική».

Ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων του νομού Ηρακλείου με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης αναφέρθηκε σε περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή, που πήρε από τα σκουπίδια μία τυρόπιτα για να φάει. Και επισημαίνει ότι αυτό το περιστατικό, δεν είναι μεμονωμένο.

«Πολλοί γονείς εξομολογούνται σε εκπαιδευτικούς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και για να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Κώστας Πλουμής» και συμπληρώνει ότι: «στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση του προβλήματός τους.  Οι δάσκαλοι του Ηρακλείου επισημαίνουν ότι καθημερινά πληθαίνουν οι υποσιτισμένοι μαθητές και καλούν τους δήμους να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα».

 

Πηγή: prismanews.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ