Διορθώστε την εμφάνιση των στραβών δοντιών χωρίς σιδεράκια!

Διορθώστε την εμφάνιση των στραβών δοντιών χωρίς σιδεράκια!

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει η Δέσποινα Κωστομοίρη- Χειρουργός Οδοντίατρος / Ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική / Διευθύντρια της Athens Life Smile

Η ορθοδοντική είναι ειδικότητα της οδοντιατρικής, η οποία ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των στραβών δοντιών καθώς και των σκελετικών ανωμαλιών των γνάθων.

Είναι η πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία για την διόρθωση των στραβών δοντιών μας. Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό συνίσταται σε ηλικία 6 – 7 ετών, προκειμένου να διαγνωσθούν τυχόν προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπισθούν με προληπτική θεραπεία και χαμηλότερο κόστος.

Το πρόβλημα είναι όταν πλέον έχουμε ενηλικιωθεί και όταν τα μόνιμα δόντια έχουν διευθετηθεί έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι η στρεβλοδοντία.

Η ψυχολογία του ενήλικα οδοντιατρικού ασθενή διαφέρει από την ψυχολογία του παιδιού. Το κύριο πρόβλημά του εντοπίζεται ψυχολογικά στην αδυναμία του να δεχθεί να βάλει σιδεράκια για 3 λόγους.

1ον Αισθάνεται ότι ήδη έχει αισθητικό πρόβλημα,

2ον ντρέπεται ότι θα τον κοροϊδεύουν γιατί θα μοιάζει με παιδί και

3ον δεν αντέχει το σύνηθες διάστημα θεραπείας 12 – 24 μήνες αποκατάστασης με την ορθοδοντική.

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ