ΒΙΝΤΕΟ-Ξάνθη: Αποκλεισμός των συνόρων

ΒΙΝΤΕΟ-Ξάνθη: Αποκλεισμός των συνόρων

 

Στον συμβολικό αποκλεισμό του οδικού δικτύου που ενώνει την πόλη της Ξάνθης με τη Βουλγαρία, στο ύψος του μεθοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου, προχώρησε από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος της περιοχής. 

 

Περισσότεροι από πενήντα επιχειρηματίες βρέθηκαν το πρωί στον μεθοριακό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου προχωρώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον αποκλεισμό του δρόμου, ο οποίος αποτελεί τη βασική πύλη εισόδων παράνομων προϊόντων προς την περιοχή της Ξάνθης αλλά και τις γύρω περιοχές από τη γειτονική Βουλγαρία. Τρόφιμα, ποτά, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμός και ξυλεία εισέρχονται σε καθημερινή βάση παράνομα στη χώρα και διατίθενται στην αγορά, χωρίς να γίνεται ο παραμικρός έλεγχος.

 

Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των οργανωμένων και από κοινού δράσεων που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Περιφέρειας ΑΜΘ για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, που αποτελεί οικονομική γάγγραινα για τις κατά τόπους τοπικές αγορές.

 

Όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως και στο παρελθόν, ο κάθετος οδικός άξονας που ενώνει την Π.Ε. Ξάνθης με τη Βουλγαρία δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για τον απαιτούμενο έλεγχο των προϊόντων που διακινούνται από και προς τη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα τα ειδικά κλιμάκια ελέγχου για την πάταξη του παρεμπορίου που είχαν συσταθεί και ξεκίνησαν ελπιδοφόρα να λειτουργούν πριν από περίπου έναν χρόνο πλέον βρίσκονται σε καθεστώς αδράνειας, λόγω της υποστελέχωσής τους, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να ακολουθούν φθίνουσα πορεία.  

 

Του εν λόγω συμβολικού αποκλεισμού του δρόμου προς τη Βουλγαρία είχε προηγηθεί σύσκεψη όλων των Επιμελητηρίων, των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ με αντικείμενο συζήτησης την πάταξη του λαθρεμπορίου αλλά και τις ενέργειες για την κινητοποίηση της πολιτείας και των αρμόδιων υπηρεσιών προς αυτή την κατεύθυνση. Το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης, Αντώνιος Φραντζής, η αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Χρυσούλα Γρηγορίου καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη τύπου στην Ξάνθη, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τη μάστιγα του λαθρεμπορίου.

 

 

 

 

 

Η κινητοποίηση που έληξε λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι της Κυριακής αποτελεί την πρώτη κίνηση από μια σειρά ενεργειών που έχουν αποφασίσει να υλοποιήσουν από κοινού οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει επίσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να τεθεί εκ νέου το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπισή του. 

 

Πηγή: thrakitoday.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ