Το σχέδιο «Αθηνά» στην σύνοδο των πρυτάνεων

Το σχέδιο «Αθηνά» στην σύνοδο των πρυτάνεων

Το σχέδιο «Αθηνά», τα οικονομικά των πανεπιστημίων, η εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι αρμοδιότητες των νέων Συμβουλίων Διοίκησης θα τεθούν, μεταξύ άλλων, επί τάπητος στη σύνοδο των πρυτάνεων που ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με «οικοδεσπότη» το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου οι πρυτάνεις θα συζητήσουν τα νέα δεδομένα τα οποία αφορούν τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τα πανεπιστήμια στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά διατάξεων του νέου νόμου-πλαισίου, η θεσμική κατοχύρωση της ολομέλειας της Συνόδου των πρυτάνεων και η σύσταση μεικτής Επιτροπής των Συνόδων των πρυτάνεων Ελλάδας – Γαλλίας, τα ζητήματα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές επιστημονικές πηγές, καθώς και η οικονομική κατάσταση των Ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης σήμερα.

Τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου θα συζητηθούν τα θέματα εφαρμογής του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι αρμοδιότητες των νέων Συμβουλίων και των πρυτάνεων στα πανεπιστήμια.

Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου έχει προσκληθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των συζητήσεων των πρυτάνεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ