• Περισσότερα από 20.000 άτομα στο " Cyprus Aid"

  8:36 μμ, Τετάρτη 03 Απρ 2013 8:36 μμ, Τετάρτη 03 Απρ 2013

  Περισσότερα από 20.000 άτομα στο " Cyprus Aid"

  Πάνω από 20.000 υπολογίζονται τα άτομα, που έδωσαν το ''παρών'' τους, στη συναυλία ''Cyprus Aid'', η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Λευκωσία, και στόχευε στη συλλογή τροφίμων και φαρμάκων. Οι διοργανωτές της συναυλίας, μαζί με δεκάδες εθελοντές, εργάζονται εντατικά για τη διαλογή τού υλικού που έχει μαζευτεί, ώστε να καταστεί δυνατό εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αρχίσουν να φτάνουν στις αποθήκες των εθελοντικών οργανώσεων, που έχουν επιφορτιστεί με την σίτιση απόρων και στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει τα 16 παγκυπρίως.

  Σε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο χώρο του παντοπωλείου Λευκωσίας (παλαιό Δημαρχείο), οι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν τη διαδικασία διαλογής των τροφίμων, που πρόσφεραν οι Ελληνοκύπριοι. Οι εθελοντές έβγαζαν απ' τις τσάντες τα αγαθά και τα χώριζαν κατά είδος, ώστε να είναι ευκολότερη η διανομή τους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Επίσης, ανθρωπιστική βοήθεια έχει μαζευτεί στη Λεμεσό και Πάφο.

  Η ηθοποιός, Λέα Μαλένη, η οποία μίλησε στη συνέντευξη εκ μέρους των διοργανωτών, είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις πόσοι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν μαζευτεί και πόσες οικογένειες και για πόσο χρονικό διάστημα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ευχαρίστησε, εκτός από τους εθελοντές που συμμετείχαν στην εκδήλωση, και τον κόσμο που προσέφερε βοήθεια και όσους εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στη διαλογή. Το ''Cyprus Aid'', είπε, ήταν μια αυθόρμητη, αυτοσχέδια εκδήλωση «και όταν τα τρόφιμα φτάσουν στον προορισμό τους, η δουλειά μας θα έχει τελειώσει. Αν ξανανιώσουμε την ανάγκη, ίσως το ξανακάνουμε», πρόσθεσε.

  Τα φάρμακα, που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παραδοθούν στο ιατρείο, που θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα στην παλιά Λευκωσία, στο πλαίσιο της προσφοράς της οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί». Ιατρεία για άτομα, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, θα δημιουργηθούν και σε άλλες πόλεις.

  Πηγή φωτογραφίας: music.net.cy

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα