Αναπνευστικές αλλεργίες: Πώς να τις αντιμετωπίσετε!

Αναπνευστικές αλλεργίες: Πώς να τις αντιμετωπίσετε!

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει ο Νικόλαος Τσαπτσίνος – Αλλεργιολόγος

Τι σημαίνει να είσαι αλλεργικός την εποχή της άνοιξης;

Σημαίνει ότι την ώρα της αναγέννησης της φύσης, αυτά τα άτομα που πάσχουν από αναπνευστική αλλεργία, δηλαδή αλλεργική επιπεφυκίτιδα, ρινίτιδα και άσθμα είναι στη στιγμή της ταλαιπωρίας και του κινδύνου εισαγωγής στα νοσοκομεία λόγω κρίσεως αλλεργικού βρογχικού άσθματος. Αλλά δεν πρέπει να λάβουμε υπόψη μόνο τον κίνδυνο εισαγωγής στα νοσοκομεία αλλά και την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων, διότι η αναπνευστική αλλεργία αφορά ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της γης.

Ειδικότερα όσον αφορά τους πάσχοντες από ρινίτιδα, το ποσοστό πλησιάζει μέχρι το 25% του πληθυσμού, δηλαδή 1 στους 4 υποφέρει από το μπούκωμα της μύτης με τις συνέπειες της ιγμορίτιδος ή της ωτίτιδος κλπ. Όσον αφορά το άσθμα πάσχει ένα 10% του γενικού πληθυσμού, πολλές φορές με επικίνδυνες κρίσεις και τελευταία με αύξηση των θανάτων από άσθμα παρ΄ότι υπάρχουν πολλά και καλύτερα φάρμακα. Θέλω να επισημάνω και την αύξηση που έχουμε στις αλλεργικές καταστάσεις που αφορούν τα παιδιά. Δηλαδή τα τελευταία χρόνια έχουμε αύξηση των αλλεργιών, λόγω του τρόπου ζωής μας, των συνθηκών του περιβάλλοντος, δηλαδή της μόλυνσης από τα αυτοκίνητα, τα εργοστάσια κλπ.

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ