Αυτά βρέθηκαν στα σπίτια των εμπρηστών

Αυτά βρέθηκαν στα σπίτια των εμπρηστών

Περίστροφα, σιδερογροθιές, μπλούζες και κασκόλ της Χρυσής Αυγής καθώς και φωτογραφίες του Χίτλερ εντόπισαν οι αρχές στα σπίτια δυο εκ των τριών συλληφθέντων για την επίθεση με βόμβες μολότοφ τα ξημερώματα σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βόλο.

Συγκεκριμένα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στο σπίτι του 21χρονου μία μεταλλική σιδερογροθιά και δύο ξύλινα ρόπαλα, έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο.

Στο σπίτι του 23χρονου μία κουκούλα τύπου full face και στο σπίτι του 17χρονου μία σιδερογροθιά, ένα ξύλινο ρόπαλο, ένα κασκόλ και μία μπλούζα με λογότυπο της Χρυσής Αυγής καθώς και δύο απομιμήσεις πιστολιών με γεμιστήρες.

Λίγο πριν την έρευνα στην οικία του 17χρονου, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους γονείς του να προσέρχονται στο σημείο. Ο 45χρονος πατέρας μπήκε βιαστικά στο σπίτι και μετά από λίγο βγήκε, κρατώντας δύο πλαστικά κουτιά, τα οποία παρέδωσε στην 43χρονη σύζυγό του, με σκοπό να τα κρύψουν. Οι γονείς ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα στα κουτιά και κατασχέθηκαν δύο εξάσφαιρα περίστροφα και ένα τυφέκιο με δύο κάννες.

Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό ΑΤΜ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ