Οι σπουδαστές καταγγέλλουν

Οι σπουδαστές καταγγέλλουν 

Ένα τεχνικό πρόβλημα καθυστερεί την έκδοση βεβαιώσεων πρακτικής άσκησης σε σπουδαστές του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται σπατάλη χρημάτων.

Διαβάστε την καταγγελία όπως έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του enikos.gr.  

«Είμαστε σπουδαστές του τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας (Παράρτημα Θήβας) και έχουμε το εξής πρόβλημα:

Όπως μας ενημέρωσαν από την γραμματεία του τμήματος λόγω τεχνικών προβλημάτων στο πληροφοριακό σύστημα είναι αδύνατον να εκδώσουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις πρακτικής και να χορηγήσουν τις συμβάσεις που απαιτούνται για την πρακτική άσκηση και λόγω αυτού του προβλήματος η έναρξη της πρακτικής άσκησης αναβάλλεται και μετατίθεται από 1 Απριλίου του 2013 που είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης των πρακτικών ασκήσεων, κατά πάσα πιθανότητα την 1 Μαΐου του 2013.

Η όλη κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται εθνικοί πόροι, καθώς οι ημερομηνίες για το πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. είναι συγκεκριμένες και λόγω της παράτασης έναρξης της πρακτικής άσκησης πλέον αναγκαστικά εντασσόμαστε στο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. Αυτό όμως σημαίνει, όπως ανέφερα και παραπάνω ότι  θα χρησιμοποιηθούν κοινοτικοί πόροι και όχι εθνικοί καθώς επίσης η αμοιβή που θα καταβληθεί μέσω Ο.Α.Ε.Δ. θα είναι μικρότερη από την αντίστοιχη του Ε.Σ.Π.Α.

Τέλος το βασικότερο πρόβλημα πέρα από το ύψος των αποζημιώσεων και τη γενικότερη καθυστέρηση είναι ότι οι σπουδαστές του τμήματος που είναι υπό ένταξη στην πρακτική έχουν ήδη βρει τις εταιρίες για να την ξεκινήσουν, όμως κινδυνεύουν να απολέσουν την δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση γιατί η ημερομηνία πρόσληψης που είχε συμφωνηθεί ήταν 1 Απριλίου του 2013. Επομένως με τα νέα δεδομένα πολλές εταιρίες αδυνατούν να δεχτούν τους σπουδαστές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ