Σε κώμα οι εντατικές

Σε κώμα οι εντατικές

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παραμένουν οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα περισσότερα νοσοκομεία όλης της χώρας, προκαλώντας “ηλεκτροσοκ” σε νοσηλευόμενους, γιατρούς, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, που προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατήσουν το εθνικό σύστημα υγείας ενεργό και να μην υπάρξουν απώλειες ζωών.

Διασηλωμένοι ασθενείς που μετακινούνται με ασθενοφόρο δεκάδες χιλιόμετρα για να βρουν μια άδεια κλίνη, άνθρωποι που ψάχνουν απεγνωσμένα ένα κρεβάτι στην εντατική προκειμένου να σώσουν την ζωή των συγγενών τους και γιατροί που καλούνται για το ίδιο κρεβάτι να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία και τέσσερα βαριά περιστατικά.

Αυτή είναι, σύμφωνα με τους εντατικολόγους, η κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Μια καθημερινότητα που αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις δεκάδων γιατρών, με αποτέλεσμα με λουκέτο άλλες 50 κλίνες. Από τις 650 κλίνες ενταντικής θεραπείας που υπάρχουν συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι 154 παραμένουν κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού, γεγονός που στερεί τη νοσηλεία σε 3.500 ασθενείς ετησίως, οδηγώντας τους περισσότερους στον θάνατο.

 

Πηγή: Παραπολιτικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ