ΑΠΘ: Στάση εργασίας και διαμαρτυρία

ΑΠΘ: Στάση εργασίας και διαμαρτυρία

 

Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου πραγματοποίησαν διοικητικοί υπάλληλοι, με αφορμή την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει συνάδελφοί τους για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το Δ.Σ. των διοικητικών υπαλλήλων δήλωσε ότι οι περίπου 80 συνάδελφοί τους θα μπουν στη διαδικασία μετάταξης, ενώ το ΑΠΘ θα στερηθεί το 10% των διοικητικών υπαλλήλων του, σε μία διαρκή πορεία μείωσής τους, δυσανάλογη με τον αριθμό των καθηγητών και των φοιτητών του ιδρύματος.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του πανεπιστημίου, καθώς όπως υποστήριξε δεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να υπερασπίσει τους συναδέλφους τους, αν και είχαν κατατεθεί σχετικές διεκδικήσεις και προτροπές προς τη διοίκηση για τον τρόπο καλύτερης υπεράσπισης των διοικητικών υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.

Σε επιστολή του, πάντως, χθες ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, απευθυνόμενος στους αποχωρούντες υπαλλήλους διαβεβαιώνει ότι το πανεπιστήμιο έκανε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της παραμονής τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ