Εισαγγελέας επικαλέστηκε… μαντινάδα

Εισαγγελέας επικαλέστηκε… μαντινάδα

 

Μέχρι και κρητική μαντινάδα «επιστράτευσε» στην αγόρευση του ο εισαγγελέας έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη δίκη των Ζωνιανών προκειμένου να δώσει το στίγμα της πρότασης του…

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μετά τον Απόστολο Παύλο και τον Κλεισθένη, τους οποίους επικαλέστηκε στην αγόρευση του, ο εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος στους δικαστές, είπε την εξής μαντινάδα:

 

«Εκιά ψηλά στα Ζωνιανά,

άνεργοι νέοι ζούνε,

όμως με πόρσε, BMW και μερσεντές,

όλοι κυκλοφορούνε».

 

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή όλων σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με παράγοντες της δίκης, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός σε σχέση με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου αναφορικά με την ποινική αντιμετώπιση που επεφύλαξε σε ορισμένους κατηγορούμενους. Όπως είναι γνωστό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά απάλλαξε κάποιους ενώ σε άλλους αναγνώρισε ελαφρυντικά που τους έριξαν στα …μαλακά. Για το λόγο αυτό, ο εισαγγελέας έδρας κάλεσε τους δικαστές να κάνουν δεκτές τις εφέσεις που είχαν ασκηθεί κατά της απόφασης αναγνώρισης ελαφρυντικών σε τρεις βασικούς κατηγορούμενους με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Η εισαγγελική πρόταση, όπως ήταν αναμενόμενο, «θορύβησε» τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι μέσω των αγορεύσεων τους καλούνται να δώσουν την δική τους «μάχη» προκειμένου να ανατρέψουν το δυσμενές κλίμα σε βάρος των εντολέων τους μετά και την χθεσινή αγόρευση-καταπέλτη. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 26 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, από τους 41 συνολικά κατηγορούμενους, το δικαστήριο αθώωσε τους δεκατρείς.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε μόνο σε έναν νεαρό Αλβανό, ο οποίος είναι φυγόποινος. Πίσω στην φυλακή οδηγήθηκαν τέσσερις Ζωνιανοί, ενώ στους υπόλοιπους αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη με την προϋπόθεση να καταβάλλουν εντός πενθημέρου χρηματική εγγύηση, ύψους από 15.000 έως 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ήταν αρνητικός ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους στην εγκληματική οργάνωση, λέγοντας από έδρας ότι ούτε στα μέλη της 17Ν είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι τελευταίοι εξέφρασαν την δυσφορία τους για τον ατυχή παραλληλισμό και πέτυχαν τελικά ώστε το δικαστήριο να αναγνωρίσει σε κατηγορούμενους ελαφρυντικά όπως αυτό του προτέρου εντίμου βίου αλλά και της μετεφηβικής ηλικίας.

 

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ