Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού 

 

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 20 στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 22 βαθμούς. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανή καταιγίδα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με εξασθένηση το βράδυ.

Πηγή: meteo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ