Κλειστή η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

 Κλειστή η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

 

Κλειστή θα παραμείνει από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών καθώς οι καθηγητές της αναστέλλουν το εκπαιδευτικό τους έργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά».

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισε ότι «απορρίπτει την προτεινόμενη από το σχέδιο “Αθηνά” συγχώνευση των πέντε τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών και μάλιστα την απόσπασή τους από τη Φιλοσοφική Σχολή και τη δημιουργία Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, όπως προβλέπεται από την τελευταία εκδοχή του σχεδίου. Εμμένει στην ήδη διακηρυγμένη και με επιστημονικά επιχειρήματα τεκμηριωμένη θέση της για αυτοδύναμα και αυτόνομα τμήματα (Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας) εντός της Φιλοσοφικής Σχολής».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση της σχολής «απορρίπτει την απολύτως αιφνιδιαστική πρόταση για κατάργηση του Προγράμματος Ψυχολογίας και συρρίκνωση των κατευθύνσεων Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής σε μία ενιαία κατεύθυνση. Τέλος εκφράζει, την έντονη διαμαρτυρία της για τη δραματική μείωση των εισακτέων (αγγίζει σχεδόν το 50%) στα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής. Η Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. απέδειξε στη γόνιμη ιστορική διαδρομή της ότι διαθέτει τις υποδομές και το επιστημονικό-διδακτικό δυναμικό, ώστε να εκπαιδεύει άξιους επιστήμονες και να προάγει την καλλιέργεια των ανθρωπιστικών σπουδών».

Στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές της σχολής δηλώνουν «σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της Φιλοσοφικής Σχολής και καλούν τα μέλη της να συντονιστούν με τις υπόλοιπες συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, για τις οποίες θα υπάρξει εγκαίρως ενημέρωση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ