• Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι

  9:55 μμ, Κυριακή 10 Μάρ 2013 9:55 μμ, Κυριακή 10 Μάρ 2013

  Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι

  Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ η αστυνομία αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μεσολόγγι το μεσημέρι, σημειώνοντας ότι δεν δηλώθηκε στις Αστυνομικές Αρχές κανένας τραυματισμός.

  Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, στις 12:30, 200 περίπου άτομα, διαμαρτυρόμενα για το σχέδιο « Αθηνά » μετέβηκαν στον εξωτερικό χώρο κεντρικού ξενοδοχείου στο Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιείτο κλειστή συγκέντρωση, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. Τα άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο του ξενοδοχείου, επιτιθέμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση χημικών.

  Στις 15:30, κατά την αποχώρηση του Υπουργού από το ξενοδοχείο, μέσω της παραλιακής Οδού Τουρλιδας - Μεσολογγίου, ομάδα από τα συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία είχαν αυξηθεί σε 350, επιχείρησε να παρεμποδίσει τη διέλευση του οχήματος, χωρίς να τα καταφέρει.

  Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στη συνέχεια και "ενώ δεν ήταν σε εξέλιξη καμία αστυνομική επιχείρηση, 63χρονος, που μετείχε στη συγκέντρωση, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά"

  .Μετά από αυτό το περιστατικό τα συγκεντρωμένα άτομα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, "επιτέθηκαν και πάλι στις αστυνομικές δυνάμεις, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, χρησιμοποιώντας ξύλινα κοντάρια και πετώντας πέτρες και μάρμαρα, ενώ απωθήθηκαν με ανάλογη χρήση χημικών".

  Έως τώρα, καταλήγει η ανακοίνωση, δεν έχει δηλωθεί στις Αστυνομικές Αρχές κανένας τραυματισμός, ούτε οποιαδήποτε φθορά. "Αυτεπάγγελτα Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου πληροφορήθηκε ότι είχαν μεταβεί τρία άτομα (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 38,32 και 17 ετών, οι οποίοι έφεραν ελαφρά τραύματα και αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών".

  Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα