Ξάνθη: Πορεία για τη Ζωή

Ξάνθη: Πορεία για τη Ζωή

 

Με συνθήματα και πανό κατά της βίας και του ρατσισμού απέναντι στο γυναικείο φύλο με κεντρικό σύνθημα «σπάσε τη σιωπή», πλημμύρισε το μεσημέρι του Σαββάτου η πόλη της Ξάνθης. 

 

Γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο της πόλης, μετά από κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση, με τους διαδηλωτές να καταφτάνουν στην πόλη με λεωφορεία από νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους κινούμενοι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ πέρασαν και από το σπίτι της Ζωής Δαλακλίδου, της 34χρόνης που δολοφονήθηκε άγρια πριν από μερικούς μήνες. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα τόσο στα ελληνικά όσο και σε άλλες γλώσσες. 

 

Η φρικτή δολοφονία της Ζωής ήταν η βασική αφορμή της κινητοποίησης, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό με συνθήματα κατά του δολοφόνου που αφού πρώτα βίασε στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την 34χρόνη έξω από το σπίτι της. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τόσο η ΕΛΜΕ Ξάνθης όσο και ο Διδασκαλικός Σύλλογος, καθώς και πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή όσο και από άλλες πόλεις.

 

 

Πηγή: Thrakitoday.com

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ