Τεστ Παπ για το στήθος! Εντοπίζει «ύποπτα» κύτταρα!

Τεστ Παπ για το στήθος! Εντοπίζει «ύποπτα» κύτταρα!

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει ο Σπύρος Δ. Παπαγεωργίου – Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Μία νέα συσκευή υπόσχεται πως μπορεί να ανιχνεύσει τα ύποπτα κύτταρα ακόμη και 7 χρόνια πριν αυτά εξελιχθούν σε καρκίνο του μαστού. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Πρόκειται για μη επεμβατική εξέταση, 5λεπτης διάρκειας, καλά ανεκτή και ασφαλής χωρίς παρενέργειες εξέταση. Δοκιμάστηκαν πολλές και διαφορετικές μέθοδοι μέχρι οι επιστήμονες να καταλήξουν στο γεγονός πως έπρεπε να εξαλειφθεί ο ανθρώπινος παράγοντας από τη διαδικασία συλλογής του υγρού και να γίνει εντελώς αυτοματοποιημένη. Έτσι, φτάνουμε στο 2007, όταν πλέον ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) εγκρίνει την πρώτη, μη επεμβατική αυτοματοποιημένη εξέταση Τεστ Παπ Μαστού με το μηχάνημα HALO.

Η εξέταση κρατά μόλις 5 λεπτά και όσον αφορά τον πόνο, από μια κλίμακα του 10, χαρακτηρίζεται με ένα 4. Δύο σιλικονούχα δοχεία σε σχήμα χωνιού εφαρμόζουν στους μαστούς και με τη βοήθεια της θερμότητας, της δόνησης μασάζ) και της αναρρόφησης διεγείρουν τους γαλακτοφόρους πόρους, ώστε αυτοί να βγάλουν υγρό. Οι γαλακτοφόροι πόροι είναι το σημείο από το οποίο ξεκινούν οι περισσότεροι καρκίνοι του μαστού και άρα τα κύτταρα που βρίσκονται μέσα σε αυτό το υγρό έχουν πολλά να “πουν”. Οι θηλές φυσικά μπορεί να μη βγάλουν και καθόλου υγρό, το οποίο θεωρείται το καλύτερο δυνατό σενάριο, ενώ, αν βγάλουν υγρό, αυτό αναλύεται κυτταρολογικά. Φυσικά, η απουσία υγρού κατά την εξέταση, δε σημαίνει πως σε μελλοντική εξέταση δεν θα υπάρξει υγρό.

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ