Μόλις τέσσερις γιατροί στο Κέντρο Δηλητηριάσεων

Μόλις τέσσερις γιατροί στο Κέντρο Δηλητηριάσεων

Αδυναμία να πραγματοποιήσει εφημερίες, λόγω έλλειψης γιατρών, δηλώνει το Κέντρο Δηλητηριάσεων.

Η μονάδα, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας παιδιά και ενηλίκους, διαθέτει σήμερα μόλις τέσσερις γιατρούς, για τρεις βάρδιες. Οι γιατροί καλούνται να κάνουν οκτώ ξενύχτια τον μήνα, κάτι που είναι παράνομο και μη ασφαλές.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου κ. Πολυξένη Νέου, με σειρά επιστολών της προς τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου η μονάδα έχει την έδρα της.

Στις επιστολές κάνει λόγο για «αδυναμία εκπόνησης προγράμματος εφημεριών, λόγω σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού» και για κλείσιμο της εφημερίας τον Μάρτιο. Η κ. Νέου καλεί τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας να εκπονήσει ο ίδιος ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης μηνός Μαρτίου, με προσωπικό που θα εξασφαλίσει από το νοσοκομείο.

Περιγράφοντας, δε, την κατάσταση που επικρατεί, αναφέρει τα εξής: «Δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές ένα πρόγραμμα, όταν ένας γιατρός ειδικευμένος άνω των 50 ετών καλείται να πραγματοποιήσει μόνος του χωρίς ειδικευόμενο επτά έως οκτώ εφημερίες (24 ώρες με συνεχές ξενύχτι γιατί το τηλέφωνο είναι ανοιχτό για κοινό και μονάδες υγείας και χτυπάει για σοβαρά περιστατικά διαρκώς) σε έναν μήνα».

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ