BINTEO-Διαγωνισμός της Google για μαθητές

BINTEO-Διαγωνισμός της Google για μαθητές 

 

Διαγωνισμό για το καλύτερο λογότυπο,  ή «doodle», διοργανώνει η Google. Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, αφορά στο σχεδιασμό του λογότυπου της Google, από μαθητές, με θέμα “Η Ελλάδα μου”. 

Απευθύνεται στους μαθητές ηλικίας 6 έως 18 χρονών όλης της χώρας και θα διεξαχθεί κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013. Ανάλογα με την ηλικία τους, οι συμμετέχοντες θα κατηγοριοποιηθούν σε τέσσερις ομάδες και θα αξιολογηθούν ξεχωριστά. 

Τα “doodles” των μαθητών χωρίζονται σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες (1η-3η δημοτικού, 4η-6η δημοτικού, γυμνάσιο, λύκειο) για την αξιολόγηση τους και κρίνονται σε τρία στάδια. 

Στο πρώτο στάδιο μια επιλεγμένη ομάδα κριτών που περιλαμβάνει διάσημους εικονογράφους, συγγραφείς και διευθυντές μουσείων, θα αναδείξει στις 15 Απριλίου 2013 τους 60 επιλαχόντες, 15 από κάθε ομάδα. 

Στη συνέχεια καλούμε το κοινό να ψηφίσει διαδικτυακά,  τα αγαπημένα τους «doodles», μεταξύ των 60 επιλαχόντων που θα έχουν αναδείξει οι κριτές. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από 15 Απριλίου – 7 Μαΐου 2013. 

Η ψηφοφορία του κοινού βοηθά στον καθορισμό ενός νικητήριου «doodle» από κάθε ομάδα. Αυτοί οι 4 μαθητές είναι οι εθνικοί φιναλίστ και ένας από αυτούς θα ανακηρυχθεί ο εθνικός νικητής από τη Google. Η τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2013.

Ένας τυχερός μαθητής θα δει το έργο του να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google (www.google.gr), την οποία βλέπουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε ημέρα και θα κερδίσει επιπλέον δώρα. 

Δείτε το βίντεο: 

 Πηγή: to-parakseno.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ