Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ρουσάκη

Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ρουσάκη

 

 

Οι δραματικές πτυχές της φονικής συμπλοκής μεταξύ οπαδών ομάδων, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, τον Σεπτέμβριο του 2011, η οποία στοίχισε τη ζωή στον 21χρονο Γιάννη Ρουσάκη, ξετυλίγονται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, όπου ξεκίνησε η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Ο βασικός κατηγορούμενος βρίσκεται στην αίθουσα του Δικαστηρίου, με αλεξίσφαιρο γιλέκο, περιστοιχισμένος από αστυνομικούς και απομονωμένος από τους συγκατηγορούμενούς του, ενώ το δικαστικό μέγαρο βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, με διμοιρίες των ΜΑΤ να το έχουν κυκλώσει και ισχυρή αστυνομική δύναμη να βρίσκεται τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο του μεγάρου. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί και μαγνητική πύλη, για τον έλεγχο των διερχομένων στη δικαστική αίθουσα.

«Ζητώ συγγνώμη από όσους με ακούνε, όμως ήταν ευτύχημα που είχαμε μόνο έναν νεκρό» ανέφερε, κατά την ακροαματική διαδικασία, ένας αστυνομικός, από τους βασικούς μάρτυρες. Ο ίδιος αστυνομικός μίλησε για αγριότητα των δύο ομάδων των νεαρών, που κρατούσαν καδρόνια, φτυάρια, πέτρες και, βλέποντας- όπως είπε- το κακό να έρχεται, ζήτησε άδεια να πέσουν χημικά είτε να πυροβολήσει στον αέρα εκφοβιστικά. Έλαβε, όμως, αρνητική απάντηση.

«Πιστεύω πως αν πυροβολούσαμε, δεν θα φτάναμε εδώ» κατέθεσε, στη συνέχεια και ο δεύτερος αστυνομικός.

Ο πρώτος μάρτυρας, που κλήθηκε να καταθέσει στην ακροαματική διαδικασία, ήταν ο πατέρας του άτυχου 21χρονου, ο οποίος μίλησε για λίγα λεπτά, αφού δεν ήταν παρών στη συμπλοκή, παρά μόνο είδε το γιο του να φεύγει από τα Μάλια με την παρέα του, υποθέτοντας ότι θα πήγαιναν στη Χερσόνησο και ζήτησε την τιμωρία των δραστών.

Ακολούθησε ένας μάρτυρας περιστατικού που προηγήθηκε της αιματηρής συμπλοκής, ενώ η μητέρα του 21χρονου θύματος σε μια προσωρινή διακοπή της δίκης πλησίασε τον βασικό κατηγορούμενο και ξέσπασε, φωνάζοντας: «το αίμα του Γιάννη να σε πνίξει, φονιά…».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ