Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους απολυμένους του ΙΚΑ

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους απολυμένους του ΙΚΑ

Εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους απολυμένους του ΙΚΑ καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ την Πέμπτη έξω από τη Βουλή.

«Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να εμπαίζει τους απολυμένους συναδέλφους μας στο ΙΚΑ- επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008- καθώς και τους αδιόριστους- επιτυχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008. Παρά τις κατ’ επανάληψη δεσμεύσεις των συναρμοδίων Υπουργών για οριστική λύση και αποκατάσταση των επιτυχόντων των δύο διαγωνισμών, καμία υπόσχεση δεν έχει τηρηθεί έως σήμερα», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ αρχικά στην ανακοίνωση της και στη συνέχεια τονίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι το ΙΚΑ “διαλύεται”, καθώς οι απολύσεις των 450 περίπου επιτυχόντων του διαγωνισμού 9Κ/2008 ήρθαν να προστεθούν στις 2.000 περίπου αποχωρήσεις από την Υπηρεσία το 2012. Το ΙΚΑ αντιμετωπίζει σήμερα τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας, ακριβώς εξαιτίας της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού γεγονός που προκαλεί την δικαιολογημένη αντίδραση εκατομμυρίων ασφαλισμένων που περιμένουν να εξυπηρετηθούν».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΑ «οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων-Μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την Απεργιακή Συγκέντρωση της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, αύριο, Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:00 έξω από τη Βουλή, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στο ΙΚΑ, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων των 450 περίπου εργαζόμενων επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ