Τα ιχθυέλαια και η ωφελιμότητα τους στην υγεία και την καρδιά μας!

Τα ιχθυέλαια και η ωφελιμότητα τους στην υγεία και την καρδιά μας!

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει η Καλλιόπη Γαλανοπούλου – Καρδιολόγος

Με αφορμή την πρόσφατη εξαίρεση από τη συνταγογραφούμενη λίστα φαρμάκων των ιχθυελαίων και της υποχρεωτικής εξ ολοκλήρου πληρωμής τους από τον ασφαλισμένο που τα χρειάζεται, πρέπει να διευκρινιστεί η σημασία τους, η ορθή τους χρήση και η αναγκαιότητά τους.

Τα ιχθυέλαια, συγκεκριμένα τα Ω3 λιπαρά οξέα, από τα οποία δύο είναι οι βασικοί παράγοντες ( το EPA – εικοσαπεντανοϊκό οξύ και το DHA- δεκαεξανοϊκό οξύ), βρίσκονται στη φύση στα λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομός, σκουμπρί, σαρδέλλα, ρέγκα) και επίσης σε μικρότερο βαθμό στα καρύδια, το λινέλαιο και την ελαιοκράμβη (το παράγωγο από τα κουκούτσια της ελιάς που χρησιμοποιείται σε ιχθυοκαλλιέργειες κλπ). Αυτές οι ουσίες συνδέονται και αλληλεπιδρούν με πολλούς ιστούς του σώματος, μέσω της μείωσης ενός μορίου (του παράγοντα ενεργοποίησης αιμοπεταλίων) έτσι μειώνοντας τη φλεγμονή, εμπλουτίζοντας τη λειτουργία των κυττάρων και επιφέροντας πολλές και διάφορες ευεργετικές δράσεις στον οργανισμό μας.

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ