Σταυρίδης: Πολιτικές πιέσεις φόρτωσαν με φέσια την ΕΥΔΑΠ

Σταυρίδης: Πολιτικές πιέσεις φόρτωσαν με φέσια την ΕΥΔΑΠ 

 

Την ταύτιση της ασκούμενης διοίκησης με τους πολιτικούς και τις επιδιώξεις τουςδείχνει ως αιτία κακοδιαχείρισης δημοσίων επιχειρήσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης. 

Ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα ότι η ΕΥΔΑΠ θα μπορούσε να έχει διπλάσια κερδοφορία αν υλοποιούνταν παρεμβάσεις και αίρονταν τα βαρίδια των συσσωρευμένων χρεών. 

Προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, με σαφείς αντιγραφειοκρατικές θέσεις, τονίζει ότι «το διακύβευμα για έναν μάνατζερ είναι το αποτέλεσμα, ενώ για έναν πολιτικό η επανεκλογή». «Επειδή ταυτίστηκαν τα τελευταία 35 χρόνια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε», συμπληρώνει. 

Σπεύδει επίσης να εξηγήσει πως τον ενδιαφέρει να φέρει αποτέλεσμα στον νέο του ρόλο, αδιαφορώντας για την εξέλιξη που μπορεί να έχει η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, θέμα για το οποίο αρμόδια είναι η ελληνική Βουλή. 

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο, αναφέρει πως παρά τις άξιες προηγούμενες διοικήσεις η ΕΥΔΑΠ αφέθηκε να φορτωθεί φέσια άνω των 700 εκατ. ευρώ, εξαιτίας πολιτικών πιέσεων που δεν της επέτρεψαν να εισπράξει οφειλόμενα.

 

Πηγή: Euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ