Ψάχνει το τζιπ η Αντιτρομοκρατική

Ψάχνει το τζιπ η Αντιτρομοκρατική 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, η οποία αναζητεί και άλλα καταλύματα που να συνδέονται με τους συλληφθέντες της Κοζάνης καθώς και το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της διπλής ληστείας που δεν συνελήφθησαν. 

Την ίδια στιγμή, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από την εξέταση του usb που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν, το οποίο ενοικίασε ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες. 

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε τμήμα ενός κειμένου για την ανάληψη ευθύνης πράξης εμπρησμού, που πραγματοποιήθηκε από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Φωτιές στον Ορίζοντα στις 24 Σεπτεμβρίου 2012, σε βάρος εταιρείας στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, η προκήρυξη είναι αποθηκευμένη με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012.

Παράλληλα, εντοπίστηκε μέρος κειμένου που αποτελεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσχέδιο προκήρυξης, το οποίο έχει αποθηκευθεί στις 03.47, στις 23 Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από τη Μαχόμενη Μειοψηφία/Κομάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος της εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου την 7η Δεκεμβρίου 2012.

Επιπλέον, βρέθηκε αφίσα που απεικονίζει φωτογραφία του -επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85- κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την επίθεση με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στις 30 Δεκεμβρίου 2010 από την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης κρίθηκαν χθες προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Κοζάνης και οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή και είπαν ότι δεν αναγνωρίζουν την διαδικασία. Σε κοινή επιστολή οι 4 δήλωσαν αναρχικοί και χαρακτήρισαν την επιλογή της ληστείας «συνειδητή επιλογή αντίστασης».

Τα προφυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με επιστολή τους, δήλωσαν ότι οι 4 συλληφθέντες δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση.

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ