Γιατί δεν τρώει το παιδί μου; 5 απαντήσεις σε ερωτήσεις σας!

Γιατί δεν τρώει το παιδί μου; 5 απαντήσεις σε ερωτήσεις σας!

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει η Μαρία Κολοτούρου – Διαιτολόγος / Διατροφολόγος

 

Η διατροφή κατά τη νηπιακή ηλικία (1-4 έτη) είναι για πολλούς γονείς από τις πιο δύσκολες και αγχωτικές περιόδους. Παρακάτω θα βρείτε μερικές απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις που αφορούν αυτή την ευαίσθητη ηλικία.

 

1. Πόσο συχνά πρέπει να τρώει ένα νήπιο;

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα πρέπει να τρώνε τρία γεύματα και δύο με τρία ενδιάμεσα. Καλό είναι να υπάρχει προγραμματισμός στις ώρες των γευμάτων και κάθε γεύμα να μη διαρκεί περισσότερο από 20-30 λεπτά.

 

2. Τι μπορώ να κάνω αν το παιδί μου αρνείται να φάει;

Καταρχήν, μην πιέζετε το παιδί να φάει. Στην ηλικία αυτή είναι σημαντικό να σεβόμαστε το μήνυμα κορεσμού. Ο ρόλος σας είναι να προσφέρετε τα σωστά τρόφιμα με το σωστό τρόπο, ωστόσο το πόσο θα φάει το παιδί θα πρέπει να αυτορυθμίζεται από το ίδιο, καθοδηγούμενο από την όρεξη του. Έχετε κατά νου ότι σε αυτή την ηλικία ενδέχεται να υπάρχει σημαντική διακύμανση στις διατροφικές συνήθειες μεταξύ των ημερών, χωρίς αυτό να είναι ανησυχητικό. Αν το παιδί σας μεγαλώνει καλά και σε επίπεδο εβδομάδας τα γεύματα του είναι ικανοποιητικά δε χρειάζεται να σας αγχώνουν μερικές “κακές μέρες” ή γεύματα.

 

3. Όταν το παιδί μου δεν τρώει το φαγητό του, του προσφέρω κάτι άλλο που ξέρω ότι του αρέσει. Του κάνω κακό;

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ