Πρέβεζα:Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών

Πρέβεζα:Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών

Τέλος στους εφιάλτες των κατοίκων των χωριών της Πρέβεζας έβαλαν οι άνδρες του τοπικού τμήματος Ασφάλειας και του τμήματος Καναλακίου, εξαρθρώνοντας τη σπείρα των Αλβανών που είχαν διαρρήξει 24 σπίτια και δυο καφενεία τους τελευταίους εννέα μήνες.

Οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 32,28 και 24 χρόνων δρούσαν από τον Απρίλιο του 2012, πάντα με τον ίδιο τρόπο, παραβιάζοντας με αιχμηρά αντικείμενα τις πόρτες και χτυπώντας όλα τα γειτονικά σπίτια.

Συνήθως, χτυπούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Καναλακίου και συγκεκριμένα στα χωριά Θέμελο, Σταυροχώρι, Κορώνη, Κορυφούλα και Άνω Δεσποτικά. Ωστόσο, ερευνάται αν είχαν χτυπήσει και σε άλλες περιοχές.

Οι δράστες άρπαζαν κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές, είδη ρουχισμού, εργαλεία και άλλα αντικείμενα ενώ από ένα σπίτι είχαν κλέψει και ένα κυνηγετικό όπλο. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα στοιχεία τους και, αφού εξασφάλισαν εντάλματα σύλληψης, οργάνωσαν αιφνιδιαστική επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Ο εισαγγελέας Πρέβεζας άσκησε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών στους τρεις κακοποιούς, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

ΠΗΓΗ:pelop.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ