«Πτώση» παρά τις… εκπτώσεις

«Πτώση» παρά τις… εκπτώσεις

 

Δραματική είναι η πτώση του τζίρου για τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης την περίοδο των εκπτώσεων. Όπως λένε οι ίδιοι, περίμεναν αυτό το διάστημα για να ανακάμψουν, αλλά παρά τις μεγάλες εκπτώσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει, οι καταναλωτές δεν αγοράζουν.

“Η αγορά κινήθηκε κάπως μόνο τις πρώτες 3-4 μέρες των εκπτώσεων. Από εκεί και πέρα “πάγωσε”. Δεν έχουμε ακόμα τα επίσημα στοιχεία, αλλά από την επαφή που έχω με τους συναδέλφους μου, μιλούν για πτώση του τζίρου σε ποσοστό 50%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2012″ αναφέρει, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χαντζαρίδης.

 

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όλο και περισσότερα καταστήματα ανεβάζουν στις βιτρίνες τους τα ποσοστά των εκπτώσεων. Πλέον το 50% θεωρείται συνηθισμένο και συχνά βλέπουμε “έως 70%”, ακόμα και “έως 80%”.

“Τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι τόσο μεγάλα, γιατί οι έμποροι έχουν ανάγκη ρευστοποίησης του εμπορεύματος. Έτσι, προκειμένου να τους μείνει στα ράφια, προτιμούν να το πωλήσουν ακόμη και κάτω του κόστους” μας λέει καταστηματάρχης του κέντρου και συνεχίζει: “Βλέπουν τη βιτρίνα, μπαίνουν μέσα για να ρωτήσουν, αλλά οι περισσότεροι το σκέφτονται και περιμένουν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις, όσο πλησιάζουμε στη λήξη της περιόδου”.

 

Κάποιοι, μάλιστα, προχωρούν σε ειδικές προσφορές για όσους καταναλωτές αγοράσουν πολλά τεμάχια, όπως το κατάστημα της φωτογραφίας, που προσφέρει επιπλέον έκπτωση 10%.

 

 

 

 

Πηγή: thesstoday.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ