Η αντιτρομοκρατική στο Βελβεντό

Η αντιτρομοκρατική στο Βελβεντό

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, 2 ενόπλων ληστειών που έγιναν το πρωί, στο Βελβεντό Κοζάνης, στην οποία συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική.

Ο βαρύς οπλισμός έφεραν οι δράστες, αφήνουν υπόνοιες για τρομοκρατία, γεγονός που ενεργοποίησε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία συμμετέχει ενεργά στις έρευνες για τη σύλληψη τους.

Οι ληστείες έγιναν σε τράπεζα και στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τρεις από τους δράστες στην Βέροια και ένας σε περιοχή της Πτολεμαϊδας.

Όπως αναφέρει ο “Αγγελιοφόρος”, από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει πως πρόκειται συνολικά για 7 με 8 άτομα, όλοι βαριά οπλισμένοι και φορώντας κράνη ή κουκούλες.

«Έφτασαν με δύο αυτοκίνητα, ένα γκρι και ένα λευκό και βγήκαν και στις δύο πλατείες κρατώντας τα όπλα στα χέρια. Επικράτησε απόλυτη φρίκη», αναφέρει κάτοικος του χωριού. Αξιωματικός ανέφερε πως οι μισοί από τους δράστες κατευθύνθηκαν προς την αγροτική τράπεζα και μπήκαν στο εσωτερικό σπάζοντας τη τζαμαρία με βαριοπούλες, ενώ οι υπόλοιποι εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ Βελβεντού. Από δύο άτομα μπήκαν μέσα στην τράπεζα και στα ΕΛΤΑ, επίσης από ένας είχε τοποθετηθεί έξω από κάθε υποκατάστημα, ενώ τουλάχιστον ένας ακόμη… συντόνιζε τη διπλή ληστεία.

«Έμειναν πάνω από ένα 15 λεπτά μέσα στην αγροτική γιατί περίμεναν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε χρονοκαθυστέρηση. Πήραν τα χρήματα τράπηκαν σε φυγή», εξηγεί αστυνομικός. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα μετις πρώτες πληροφορίες οι δράστες πρέπει να έκλεψαν αυτοκίνητο τύπου τζιπ από διερχόμενο οδηγό απειλώντας τον με τα όπλα τους.

«Έβγαλαν τους πελάτες από την τράπεζα, οι οποίοι κρύφτηκαν όπου βρήκαν σε μαγαζιά στην πλατεία ή σπίτια. Οι άνθρωποι ήταν τρομοκρατημένοι. Στην τράπεζα έμειναν οι υπάλληλοι μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο», αναφέρει ιδιοκτήτης καφενείου από το Βελβεντό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ