Οι μαρτυρίες “δείχνουν” τους εμπρηστές

Οι μαρτυρίες “δείχνουν” τους εμπρηστές

Δύο πρόσωπα καλούνται να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για κακουργηματικές πράξεις, που αφορούν τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin, στον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας. Ο εμπρησμός είχε γίνει στις 5 Μαΐου, του 2010, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου μνημονίου, που συζητούνταν στη Βουλή.

Οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», επί 32 μήνες συγκέντρωσαν και αξιοποίησαν μαρτυρίες και ανέλυσαν χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες, που είχαν ληφθεί την ώρα του εγκλήματος.

Με βάση το προανακριτικό υλικό, ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία, που στη συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή, ο οποίος καλεί την Παρασκευή σε απολογία, δύο άτομα.

Κοινός παρονομαστής στις καταθέσεις των μαρτύρων, είναι η σύμπτωση στην περιγραφή των προσώπων που έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος της τράπεζας στην οδό Σταδίου και έβαλαν φωτιά.

Οι δικαστικές αρχές έχουν αποτιμήσει ποινικά το ρόλο δύο συγκεκριμένων προσώπων , ενώ για άλλα δύο, που ελέγχθηκαν στο στάδιο της προανακριτικής έρευνας, ο δικαστικός λειτουργός, δεν θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Κυρίαρχο ρόλο, αποδίδουν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες, σε έναν ψηλό άνδρα, που είχε ένα σακίδιο στην πλάτη του και φορούσε καπέλο και δύο άλλους κοντύτερους άνδρες, οι οποίοι την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις, φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν επίσης σακίδια. Ένας άλλος μάρτυρας, αναγνωρίζει σε ποσοστό 97%, μία γυναίκα ως ύποπτη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος. 

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ