Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Μπουτάρης

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Μπουτάρης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών, ώστε να λήξει η κατάληψη στον υπό κατασκευή Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή της Ευκαρπίας, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν μπορεί ένα έργο που έχει όλες τις άδειες και θα εξυπηρετεί ένα εκατομμύριο πολίτες, να κολλάει μπροστά σε μία χούφτα ανθρώπους. Οφείλει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Εάν χρειαστεί να πάμε όλοι οι δήμαρχοι να ανοίξουμε το δρόμο για την κατασκευή του έργου», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τις πρωτοβουλίες της Ένωσης για την απεμπλοκή του έργου του ΣΜΑ.

Ο πρόεδρος της ένωσης, Σίμος Δανιηλίδης, από την πλευρά του πρόσθεσε πως θα πρέπει να λάβουν θέση και τα αρμόδια υπουργεία. Επιπλέον, υποστήριξε πως εξαιτίας των αντιδράσεων για τον ΣΜΑ από κατοίκους και φορείς της δυτικής Θεσσαλονίκης, όλο το πολεοδομικό συγκρότημα απειλείται με «χαράτσι» ύψους 25 εκατ. ευρώ.

«Εάν δεν γίνει το έργο, που έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ, θα χαθούν τα 12 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, 4 εκατ. ευρώ είναι η ζημιά που θα πληρώσουμε στον εργολάβο, 4 εκατ. ευρώ κατ’ έτος η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μειώσει το λειτουργικό κόστος των απορριμμάτων και 2 δύο εκατ. ευρώ είναι τα διαφυγόντα κέρδη στον εργολάβο. Και ήδη είμαστε στον δεύτερο χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι φτάσαμε στο σύνολο περίπου τα 25 εκατ. ευρώ. Εάν δεν κατασκευαστεί το έργο, το ποσό αυτό απειλεί να μετατραπεί σε ένα χαράτσι 100 με 150 ευρώ για κάθε οικογένεια», είπε ο κ.Δανιηλίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ