Εξώδικο των φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ

Εξώδικο των φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ

 

Σε εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ, προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καθώς δεν έχει εξοφληθεί ακόμη ο μήνας Οκτώβριος προς τους φαρμακοποιούς, παρά την λήξη της συμβατικής υποχρέωσης του Οργανισμού για εξόφληση εντός 60 ημερών.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει στο εξώδικό του ότι «η αποπληρωμή των οφειλομένων, αποτελεί δικαίωμα όλων των παρόχων Υγείας».

«Σχετικά με την εξόφληση παλαιών και τρεχουσών οφειλών και το ποσοστό έκπτωσης, προς τους παρόχους υγείας, τονίζεται ότι η εξόφληση μέρους των παλαιών χρεών των φαρμακοποιών, έγινε με νομοθετική ρύθμιση που αφορούσε όλους τους παρόχους Υγείας. Ωστόσο, οι Φαρμακοποιοί ήταν οι μοναδικοί οι οποίοι τεχνικά ήταν έτοιμοι προς πληρωμή, διότι η όλη διαδικασία (υπογραφή δηλώσεων και αποδοχή έκπτωσης ) είχε ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση είχε ήδη γίνει από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασία Συνταγών. Επισημαίνεται ακόμη ότι κανείς άλλος πάροχος δεν είχε ενδιαφερθεί να προετοιμάσει τεχνικά την διαδικασία πληρωμής του και να αποδεχθεί οποιαδήποτε έκπτωση», υπογραμμίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Παράλληλα τονίζει ότι «οι φαρμακοποιοί  αδυνατούν να αγοράσουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους και να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους».

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ