Το μεσημέρι οι αποφάσεις για τα ΜΜΜ

Το μεσημέρι οι αποφάσεις για τα ΜΜΜ 

 

Xωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι σήμερα και αύριο η πρωτεύουσα λόγω της 48ωρης απεργίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης τα τρένα του Προαστιακού σιδηροδρόμου και του ΟΣΕ. Υπενθυμίζεται πως από χθες Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός λειτουργούν κανονικά, καθώς το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και ουδείς από τους συνδικαλιστές ή τους νομικούς συμβούλους παρότρυνε τους εργαζομένους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. 

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιες πιο ψύχραιμες φωνές από τη μεριά των συνδικαλιστών είπαν πως ο μέχρι τώρα χειρισμός του όλου θέματος δεν ήταν σωστός. 

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ, καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου». Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Σ.Σ.Ε στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.

Πάντως οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αν και είναι «προβληματισμένοι» από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης, δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ζητούν να υπάρξει ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα.

Νόμιμη η απεργία στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Στο μεταξύ, το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» προκειμένου να κριθεί παράνομη η χθεσινή απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία. Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο από το ΕΚΑ και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.

Επίσης, την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στο οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι αγρότες

Στο μεταξύ, σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται και οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών Ομοσπονδιών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, με ορατό το ενδεχόμενο να κάνουν την επανεμφάνισή τους στην εθνική οδό τα τρακτέρ. Στην σύσκεψη αποτιμήθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε και μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα, στο πλαίσιο πανθεσσαλικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας.

 

Πηγή: real.gr 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ