ΠΑΣΟΚ: Επίταξη, η μόνη λύση

ΠΑΣΟΚ: Επίταξη, η μόνη λύση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της γραμματείας της ΚΟΕΣ, στην Ιπποκράτους, υποστήριξε ότι η επίταξη, ήταν η μόνη λύση που έμεινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να γίνουν σημαντικές διορθωτικές κινήσεις που επιλύουν σημειακές, καταφανείς αδικίες που υπάρχουν στην μισθολογική αντιμετώπιση ορισμένων μικρών κατηγοριών προσωπικού. Γι’ αυτό καταθέσαμε και σχετική πρόταση νόμου και τροπολογία που έδιναν λύση, χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ούτε να επιβάλουν καμία περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση», ανέφερε αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι «κάναμε μια σοβαρή διαμεσολαβητική προσπάθεια εκτόνωσης, η οποία δυστυχώς δεν απέδωσε».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την απεργία, δήλωσε ότι «είναι μια λανθασμένη επιλογή εκ μέρους των συνδικαλιστών. Δεν μπορείς πλέον στις κοινωφελείς υπηρεσίες, όταν έχεις απέναντί σου την κοινωνία, να εφαρμόζεις τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές. Δεν κατεβάζεις διακόπτες, δεν ακυρώνεις το αγαθό της δημόσιας συγκοινωνίας ή της δημόσιας υγείας. Δεν το αντέχει αυτό η κοινωνία, η οποία ενοχλείται και από τις επαμφοτερίζουσες, παλαιοσυνδικαλιστικές θέσεις κομμάτων».

Τέλος, τόνισε ότι η μόνη λύση, ήταν η επίταξη: «Έτσι, αφού φτάσαμε στο σημείο να μην γίνονται σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις, η μόνη λύση που επέμεινε ήταν η επίταξη, η οποία προβλέπεται από το νόμο και λειτουργεί εκτονωτικά, γιατί επιτρέπει και στην απεργία να λήξει και στο συνδικαλιστικό κίνημα να μη φανεί ότι ανακαλεί τις αποφάσεις του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ