Εικονικοί γάμοι για ελληνοποίηση

Εικονικοί γάμοι για ελληνοποίηση

«Λευκούς» γάμους για την ελληνοποίηση Γεωργιανών που διαμένουν στην Ελλάδα, τελούσε πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη δίωξη οργανωμένου εγκλήματος. Το κόστος κυμαινόταν από 4.500-7.000 ευρώ και οι περισσότεροι «λευκοί γάμοι» έγιναν στην συμπρωτεύουσα και την Καβάλα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ που ήταν σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση είχαν συλληφθεί δέκα άτομα. Μεταξύ αυτών ένας υπάλληλος δήμου, ενώ στη δικογραφία που αριθμεί περί τους 180 κατηγορουμένους, εμπλέκονται υπάλληλοι τεσσάρων ακόμη δήμων, καθώς επίσης υπάλληλος της αποκεντρωμένης περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης.

Οι υπάλληλοι κατηγορούνται ότι έπαιρναν «μίζα» προκειμένου να… ευλογήσουν τους γάμους. 

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα φέρεται να τέλεσε τουλάχιστον 70 εικονικούς γάμους μεταξύ Ελλήνων και Γεωργιανών, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. 

Το κόστος του γάμου κυμαίνονταν από 4.500 ευρώ, εάν αυτός τελούταν σε ελληνικό έδαφος, έως 7.000 εάν γινόταν στη Γεωργία. 

Το κύκλωμα «επιστράτευε» άτομα με οικονομικά προβλήματα, κυρίως τοξικομανείς, στους οποίους έδινε έως και 500 ευρώ, προκειμένου να τους πείσουν να «ντυθούν» γαμπροί ή νύφες για την νομιμοποίηση των Γεωργιανών.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ