• Ο Λουράντος μήνυσε τον ΕΟΠΥΥ

  5:16 μμ, Τρίτη 15 Ιάν 2013 5:16 μμ, Τρίτη 15 Ιάν 2013

  Ο Λουράντος μήνυσε τον ΕΟΠΥΥ

  Μήνυση κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, κατέθεσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, επισημαίνοντας ότι «η αφερεγγυότητα του ελληνικού κράτους προς τους προμηθευτές του και η ατιμωρησία όσων ευθύνονται για την αναίτια καταστροφή συνετών επαγγελματιών έχει φτάσει στο απροχώρητο».

  Ο κ. Λουράντος σημειώνει ότι με βάση τις εξαγγελίες της Πολιτείας για πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων χρημάτων του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, οι φαρμακοποιοί εξέδωσαν μεταχρονολογημένες επιταγές προς τις φαρμακαποθήκες - προμηθευτές τους, πληρωτέες σήμερα 15 Ιανουαρίου, για την πληρωμή των φαρμάκων που προμηθεύουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

  Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΦΣΑ, ο οργανισμός, ο οποίος χθες κατέθεσε 140 εκατ. ευρώ για χρέη προς τους φαρμακοποιούς, προχώρησε σε απευθείας καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών, τους αριθμούς των οποίων, όπως αναφέρει ο Λουράντος, διέθετε στα μητρώα του από την εποχή που το ΙΚΑ πλήρωνε απ' ευθείας τους φαρμακοποιούς (ήτοι προ της εντάξεώς του στον ΕΟΠΥΥ), χωρίς να λάβει υπόψη του ότι πολλοί εξ αυτών των λογαριασμών έχουν κλείσει, καθώς οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα μέσω του Συλλόγου.

  «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες εκατοντάδες επιταγές μελών μας, τα οποία αδυνατούν όλως ανυπαιτίως να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις καθώς η ασυνέπεια των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον Τειρεσία», τονίζει ο κ. Λουράντος.

  Τονίζει επίσης ότι είχε ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ να μην προβεί σε απευθείας καταβολές στους ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών των χρεών του ΟΠΑΔ έτους 2011, αλλά τα χρήματα να κατατεθούν στο Σύλλογο, ο οποίος εν συνεχεία τα διανέμει στα μέλη του, όπως προβλέπει και η σύμβαση με τον Οργανισμό, προς αποφυγή προβλημάτων.

  Ο κ. Λουράντος ζητά την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων υπό των αρμοδίων προσώπων του ΕΟΠΥΥ, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Υγείας, «που παραβιάζοντας συμβάσεις και νόμους, οδηγούν εν γνώσει τους έντιμους επαγγελματίες και οικογενειάρχες στο χείλος του γκρεμού».

  Σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας με θέμα το ωράριο των εφημεριών και το πρόβλημα των “διευρυμένων” που, για το Σύλλογο, «αποτελεί αγκάθι».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα