• Τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στην ΑΣΟΕΕ

  10:29 μμ, Τετάρτη 09 Ιάν 2013 10:29 μμ, Τετάρτη 09 Ιάν 2013

  Τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στην ΑΣΟΕΕ

  Καταστροφές και βανδαλισμοί από ομάδα κουκουλοφόρων έγιναν το μεσημέρι στους κοινόχρηστους χώρους της ΑΣΟΕΕ.

  Από τη μανία των κουκουλοφόρων, δεν γλίτωσε ούτε το άγαλμα του Μαρσάλη, του μεγάλου ευεργέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  «Το μεσημέρι της Τετάρτης 9/1/2013, κουκουλοφόροι προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς στους κοινόχρηστους χώρους πέριξ της πρυτανείας του ΟΠΑ. Μεταξύ των άλλων αναποδογύρισαν και κατέστρεψαν το άγαλμα του Μαρασλή, του μεγάλου ευεργέτη του Πανεπιστημίου από την περιουσία του οποίου κτίστηκε το ΟΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα ζητεί τη συνδρομή της Πολιτείας προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

  «Άλλο ένα θλιβερό γεγονός στο δημόσιο βίο. Όταν νεολαίοι κουκουλοφόροι βανδαλίζουν πανεπιστημιακούς χώρους που αποτελούν εθνικά μνημεία, τότε το μέλλον της κοινωνίας είναι σε κίνδυνο. Μόνο ψυχικά ασθενείς μπορούν να στοχεύουν αγάλματα και μόνο άτομα αποκομμένα από κάθε κοινωνική και εθνική συλλογικότητα μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Όσοι ενεργούν με αυτό τον τρόπο αποπροσανατολίζουν τον δημόσιο διάλογο από τα μείζονα για τη χώρα, τους πολίτες, την νεολαία και το ελληνικό πανεπιστήμιο. Σκοπός αυτών των ενεργειών είναι η παράδοση του δημόσιου πανεπιστήμιου στον έλεγχο και την εξουσία περιθωριακών αντικοινωνικών ομάδων. Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και η απαξίωση του Πανεπιστημίου μας ως χώρου εκπαίδευσης και έρευνας», αναφέρει ακόμα η Πρυτανεία, και καταλήγει:

  «Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καλούμαστε όλοι να αντισταθούμε στους στόχους αυτών των ολίγων. Να μην παραδοθούμε στο βασίλειο του τρόμου που θέλουν να μας επιβάλλουν. Επίσης, καλείται η πολιτεία να εξοπλίσει τα πανεπιστήμια με τους αναγκαίους μηχανισμούς που θα αποτρέπουν την παραβατικότητα και θα επιτρέπουν στο Πανεπιστήμιό μας και στα μέλη της κοινότητας μας να εργάζονται και να σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον παιδείας και πολιτισμού».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα