• Χρυσές… χειροπέδες

  4:47 μμ, Πέμπτη 03 Ιάν 2013 4:47 μμ, Πέμπτη 03 Ιάν 2013

  Χρυσές… χειροπέδες

  Ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα χώρο των ενεχυροδανειστηρίων και ο υπεύθυνος ενός εκ των τριών καταστημάτων, ιδιοκτησίας του, συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία καθώς έφτιαχναν πλαστά τιμολόγια αγοράς ενώ διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

  Συγκεκριμένα μετά από εκτεταμένο έλεγχο, σε ενεχυροδανειστήρια της ατομικής επιχείρησης του 34χρονου επιχειρηματία σε Κυψέλη, Γαλάτσι και Χαλάνδρι, διαπιστώθηκαν πλήθος φορολογικών παραβάσεων, ενώ επιπλέον προέκυψε η πλαστογράφηση 15 Τιμολογίων Αγοράς. Τα πλαστά τιμολόγια τα είχαν καταρτίσει οι δύο συλληφθέντες, βάζοντας υπογραφές πελατών τους εν αγνοία τους, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για φορολογικές παρατυπίες της επιχείρησης.

  Όσον αφορά τις φορολογικές παραβάσεις της επιχείρησης διαπιστώθηκαν ότι :

  1. Δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον έξι παραστατικά αξίας 10.799,28 Ευρώ.

  2. Δεν είχε εκδοθεί τουλάχιστον ένα συνοδευτικού φορολογικού στοιχείου (Δελτίου Αποστολής) για τιμαλφή αξίας 29.440,24 Ευρώ.

  3. Είχαν εκδοθεί επτά εικονικά παραστατικά αξίας 1.186,80 Ευρώ.

  4. Είχε υποβληθεί ανακριβής «Δήλωση Απόδοσης Τελών χαρτοσήμου τιμολογίων φορτωτικών κλπ.» για το Δ΄ τρίμηνο του 2011, ύψους 194,06 Ευρώ.

  Επιπλέον, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Νομοθεσίας για τη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων καθώς:

  1. Το κατάστημα της Κυψέλης λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη από την αρμόδια αρχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

  2. Τα καταστήματα Κυψέλης και Χαλανδρίου στερούνταν του υποχρεωτικού προβλεπόμενου ενιαίου βιβλίου, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

  3. Στα καταστήματα Κυψέλης, Γαλατσίου, Χαλανδρίου τηρούνταν πλημμελώς το προβλεπόμενο ενιαίου βιβλίο.

  4. Στα καταστήματα Κυψέλης, Γαλατσίου, Χαλανδρίου δεν φυλάσσονταν τα αγορασθέντα αντικείμενα εντός των καταστημάτων για τουλάχιστον ένα (1) μήνα από την ημερομηνία αγοράς τους.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα