Απέτρεψαν αυτοκτονία 43χρονου

Απέτρεψαν αυτοκτονία 43χρονου

Ακόμα ένας άνδρας, 43 ετών, που είχε εκδηλώσει  μέσω διαδικτύου την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει εντοπίστηκε την Κυριακή από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι ένας χρήστης του Facebook εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αξιοποιώντας παράλληλα και τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τον πάροχο των υπηρεσιών του διαδικτύου και την εταιρεία  κοινωνικής δικτύωσης, εντόπισαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του μηνύματος.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, εντοπίστηκε εγκαίρως ο 43χρονος και ενημερώθηκαν οι συγγενείς του.

 

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2012, εντοπίστηκαν από ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 271 άτομα, που είχαν εκδηλώσει πρόθεση να αυτοκτονήσουν και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή τους. Το 2011 ο αντίστοιχος αριθμός περιπτώσεων ανήλθε στις 224, ενώ συνολικά τα τελευταία έξι χρόνια (από το 2006 έως σήμερα) έχουν αποτραπεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 633 αυτοκτονίες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ