Financial Times: Η Ελλάδα των αυτοκτονιών

Financial Times: Η Ελλάδα των αυτοκτονιών

«Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις για τις ψυχολογικές πιέσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία καθώς αυξάνονται οι διαγνώσεις κατάθλιψης και ο αριθμός των αυτοκτονιών», σημειώνουν οι Financial Times σε σημερινό δημοσίευμα τους.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην εκτόξευση του αριθμού αυτοκτονιών κατά 37% από το 2009 έως το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα εκτιμά ότι το ποσοστό είναι πιθανότατα υψηλότερο καθώς αρκετοί θάνατοι δεν αποδίδονται σε αυτοκτονία.   

«Ο αντίκτυπος της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων επισκιάζεται από τις πιο επείγουσες ανησυχίες για την πείνα και την φτώχεια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις για τις ψυχολογικές πιέσεις στην ελληνική κοινωνία – αυξάνονται οι διαγνώσεις κατάθλιψης και ο αριθμός των αυτοκτονιών», σημειώνεται στο κείμενο.

Μάλιστα, για το θέμα μίλησε και ελληνίδα ψυχολόγος η οποία αποκάλυψε ότι παρατηρούνται πολλές κρίσεις πανικού: «Έχουμε πολλές κρίσεις πανικού. Για τη μεγαλύτερη γενιά είναι σαν διαταραχή μετατραυματικού στρες. Βίωσαν τον πόλεμο και την φτώχια. Για αυτούς είναι θέμα αξιοπρέπειας, δεν θέλουν να εξευτελιστούν πάλι, αφού έφτασαν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ