Μαθητές κλήρωσαν… μία σύμβαση

Μαθητές κλήρωσαν… μία σύμβαση

Μία εξάμηνης διάρκειας σύμβαση εργασίας σε εταιρεία της περιοχής… κλήρωσαν μαθητές του γενικού λυκείου Πύλης Τρικάλων στη χοροεσπερίδα τους.

Η σύμβαση που έβαζε ως προϋπόθεση ο υποψήφιος να είναι άνεργος και να είναι ηλικίας μέχρι 25 χρόνων κληρώθηκε σε λαχειοφόρο αγορά που διοργάνωσαν οι μαθητές και τον τυχερό λαχνό κέρδισε ένας… καθηγητής του σχολείου.

Η κλήρωση προκάλεσε αίσθηση και ανάμεικτες αντιδράσεις, αφού κάποιοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό ευτελίζεται η ανάγκη που έχουν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι για μία θέση εργασίας.

Και πολύ περισσότερο, αυτό δεν μπορεί να γίνεται για λόγους πρώτα παιδαγωγικούς από ένα δημόσιο σχολείο και τους μαθητές του.

Αλλοι πάλι έμειναν στην ενέργεια των μαθητών που έστω και μ΄ αυτό τον τρόπο προσέφεραν μία θέση εργασίας σε έναν άνεργο.

Με φανερή αμηχανία πάντως αντιμετώπισαν το γεγονός οι καθηγητές του σχολείου και ο ίδιος ο «τυχερός» καθηγητής, που καλείται τώρα να βρει τον ενδιαφερόμενο στον οποίο θα κάνει «δώρο» την εξάμηνη σύμβαση εργασίας.

Ο καθηγητής μαθηματικών Γιώργος Αναγνώστου δήλωσε ότι για την επιλογή του άνεργου εργαζόμενου θα ζητήσει τη βοήθεια της διεύθυνσης του σχολείου καθώς και του συλλόγου καθηγητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ